13 januari 2013
17:00

Pajala IF

Referat: IBK Boden utv - Pajala IF

Vi är, trots rätt risigt spel, det bättre laget i första perioden. Ledningen borde varit ngt mål större. De chanser som hemmalaget skapar är dock väldigt farliga, men Elin är säker. 4-1 efter första känns ganska bekvämt.

Vi börjar bra i inledningen av andra. Tova kommer fri och sätter sitt första mål i damlaget fram till 5-1. Men efter drygt halva perioden börjar vårt spel att krackelera. Det är ingen ordning i försvarsspelet och Boden får ganska onödigt reducera tre ggr om. Ett måls ledning inför sista.

Tidigt i tredje gör Tova 6-4 bakifrån(!) mål. Efter fem spelade sätter Viola sitt andra för dagen och matchen är avgjord. Vi kontrollerar sista kvarten fullständigt och segern är aldrig i fara.

Bra gjort att vinna trots att vi inte gör ngn vidare match. Kanske var vi lite slut i kroppar och huvuden efter Kalix-matchen. Överlag en rätt bra insats trots allt. Extra plus till Jani som hittade smarta lösningar på Bodens press. Centrarna Emma och Evvis skapade stabilitet till sina kedjeformationer. Men det största utropstecknet var Tova som slog till med 2 mål och 1 ass och en riktig kanonmatch!